keskiviikkona, kesäkuuta 09, 2010

Salou toukokuussa 2010

Edellisen viikon, toukokuun viimeiset ja kesäkuun ensimmäiset päivät vietimme perheen kanssa manner-Espanjassa Saloun kylässä. Salou sijaitsee reilun 100 km:n päässä Barcelosta etelään, rannikolla jota laajemmalti kutsutaan Costa Doradaksi.


Viikon verran otimme rennosti: nukuttiin, shoppailtiin, leikittiin ja pelattiin lasten kanssa. Toukokuun lopulla lomakohteessa oli hyvin paljon paikallisia seniorituristeja, joka sopi meille erinomaisesti.


Emme käyneet rannalla uimassa, mutta vietimme rannan tuntumassa muuten aikaa. Pitkin Saloun rantaa on monta leikkipaikkaa lapsille hienoine kiipeilytelineineen. Salou on "tehty" lomakaupunki istutettuine palmuineen. Tunnelma on kuitenkin ihana, siisti, kansainvälinen, "miamimainen", ihan nappi valinta lapsiperheille. Hintataso Saloussa oli mielestäni edullinen. Niilo sanoi jo toisena lomapäivänä rakastavansa paikkaa ja jäävänsä sinne loppuelämäkseen.Kävimme myös Universal Studioiden rakentamassa hienossa teemahuvipuistossa nimeltä Port Aventura. Puisto on toimiva ja siellä riittää paljon katseltavaa. Alueella kierretään tunnelmasta toiseen isolla alueella jonne huvipuistolaitteet on sijoitettu väljästi. Toukokuun lopussa ei ollut jonoja laitteisiin. Lasten alue sijoittui "Kiinaan", jossa taustalla soi rauhoittava kiinalainen musiikki. Tästäkö johtuen Siiri nukkui rattaissa uskomattomat lähes kolmen tunnin päiväunet, hän kun ei koskaan ole ollut mikään rattaissa ja melussa nukkuja. Tässä matkaamme Polyneesian viidakoissa.


 
"Kiina" ja kiinan muuri.

 
Villi länsi

Saloun kaupunkia, junalla Barcelonaan rantarataa pitkin noin 1h 20:ssa minuutissa.
 
Historiallinen Tarragonan kaupunki, 10 km Salousta pohjoiseen.
Lasten kanssa matkustaminen tuo lomaan erilaisia piirteitä, kuin matkustaminen aikuisten kesken. Lomamme hotellissa sisälsi puolihoidon, jolloin saimme ruokaa nopeasti ilman odotteluita. Se oli erittäin hyvä juttu. Näin ollen emme sitten kovin muissa ravintoloissa ruokailleet mikä on sinänsä miinus aikuisen näkökulmasta katsottuna. Lasten mentyä nukkumaan saatoimme juoda lasilliset paikallista punaviiniä tai sangriaa.

Asiota, joihin emme olleet varautuneet olivat mm. se, että uima-altaan vesi oli vielä toukokuussa melko kylmää. Lapset eivät kovin mielellään vedessä uineet, sen ympärillä kuitenkin läträsivät pitkiäkin aikoja. Hotellihuoneen ilmastointi ei sekään ollut vielä käytössä, joskin olisimme sitä kyllä kaivanneet. Matka oli kyllä kaikinpuolin rentouttava, ja paikkana alue sellainen, että tänne täytyy vielä päästä uudelleenkin, nähtävää ja koettavaa on ihan kaiken ikäisille.

(Tätä postausta kirjoittaessani mulla oli nyt suunnattomia vaikeuksia tämän ohjelman käytössä.)2 kommenttia:

caterys kirjoitti...

Äääää, ihania kuvia. Tää pariskunta suuntaa kans kyllä tonne lähivuosina, pakko päästä! Oliks kiva huvipuisto!

Tosi kivalta näytti toi kuva "Kiinasta" ja lastenmaailmaan ihan sopiva vuoristoratakin taustalla ;)

Oli varmaan ihanaa, oliko hyvät kelit! Terkkuja!

Niina kirjoitti...

Huvipuisto oli tosi kiva! Lasten kanssa sen kahlaa päivässä läpi, kun eivät pääse hirvittävän moneen laitteeseen. Ja siis silloin kun ei ole ruuhkaa. Nyt kun ostettiin lippu päiväksi olis päässy toisenakin päivänä. Laitteet ovat osin tuttuja meidän kotimaan huvipuistoista, mutta mm. Niilo ihastui Särkänniemestäkin tuttuun tukkijokeen, jossa reitin varrella oli useampi kasteleva kunnon pudotus.

Kaape kävi tuossa vapaapudotus laitteessa, istuin hinataan sadanmetrin korkeuteen ja pudotetaan nopeasti alas. Alhaalta kun katsoo, tulee jo löröt housuun.

Kelit suosi meitä, lämmintä oli +23-27 varjossa joka päivä. Kertaakaan ei satanut. Oli kyllä ihana aloitus tälle kesälle!

Terkkuja myös sinne, ja jos Port Aventura teitä kiinnostaa, sanoisin että majapaikka kannattaa kuitenkin ottaa Saloun keskustasta, siitä on niin lyhyt matka huvipuistolle. Onpahan sitten kaikki muut huvitukset, ranta, ruokapaikat ja kaupat ihan kulman takana.