lauantaina, syyskuuta 19, 2009

Omppuja

Aamupala pöydässä pääsimme aitiopaikalta seuraamaan kahden oravan hippaleikkejä pihamaalla. Ympyrää ympyrää, ylös alas, kuistille nurmikolle puuhun.
Aamupalan jälkeen lähdin Niilon kanssa hakemaan mummolastani omppuja.

Piirakkaahan niistä piti leipoa, paljon sokeria ja kanelia! Namia.Kävin jo viikko sitten kirpputorilla myymässä kaikkea roinaa ja vasta nyt sain kannettua pahvilaatikon autotalliin, jossa säilytän sitä tavaraa, joka tällä kertaa ei käynyt kaupaksi. Autotallista löysin laatikon, jota aloin tonkimaan, ja sieltä löytyi ihana vanha satukirjani. Olen muistanut sen olemassa olon jollain tavalla. Osuvaa kyllä kirjassa seikkailee poika nimeltä Syyskuu, kansikuvakin kuvailee omenapuuta. :) Näitten tänään kerättyjen omppujen tuotos päätyi lautasille vaniljakastikkeen kera! Nyt on omenainen olo.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ihana blogi ja ihana tuo kiroileva siili-kakku! Voitko antaa ohjeita, miten se on tehty?

t.Minna

Niina kirjoitti...

Kiitos. Kakunteko-ohjeet tässä lyhykäisyydessään, tulostin halutun kuvan netistä. Sen jälkeen teippasin leivinpaperin kuvan päälle ja jäljensin sen lyijykynällä. Valkean marsipaanin kaulitsin silikoni alustan päällä (tomusokeria kaulitsemiseen) ja jätin kuivumaan huoneenlämpöön suojakuvun alle pariksi päiväksi. Sen jälkeen jäljennetään kuva leivinpaperista marsipaanille: marsipaani leivinpaperin alle ja jollakin pienellä terävähkökkä apuvälineellä painetaan kuvan ääriviivat marsipaaniin. Sen jälkeen, kun kuvan hahmotus näkyy marsipaanilla voi maalata esim. pastaväreillä ja kapealla pensselillä lopullisen kuvan. Itse ostin ruskean pastavärin Tuusulasta Confetti kakkutarvike kaupasta. Maalatun marsipaanilevyn nostin kakun päälle ehkä tunti ennen tarjoilua ja tein reunakoristeet, marsipaanilevyn alle sivelin kermaavaahtoa, että tuli tartuntapinta. Jos koristelee kakun aiemmin on kuulema hyvä laittaa sokerikreemi alle niin marsipaani ei ala "hikoilemaan". Koska kakkujen tekeminen on salatiedettä, olen opiskellut täältä http://www.kinuskikissa.fi/?p=2649 + (muista kakkublogeista) ja ihastellut!