maanantaina, syyskuuta 28, 2009

Sunnuntai ja suklaata

Hospitaalin pitoon tuli vuoronvaihto ja pääsin eilen itse kirpputorille. Kirpputorilla on ihan mukava käydä, mutta nyt on alkanut ärsyttämään se, kun ihmiset myyvät siellä rikkinäistä tavaraa kertomatta tavaroiden vioista. Ja toisilla on ihan järkyttävät hinnat, kuluneista vaatteista pyydetään lähes samaa kuin ne maksaa uutena kaupassa ( no ainakin ale myynneissä, jos malttaa vähän etsiä)! Eilen oli lähellä, etten ajanut takaisin kirppikselle, kun kotona huomasimme Niilolle ostamani nosturin olleen melko viallinen. Bensaan olisi kulunut varmaankin enemmän rahaa kuin koko lelu maksoi, mutta ihan periaatteessa. Niilo oli kuitenkin tosi onnellinen, isi vähän tuunasi ja liimaili vekotinta.

Yhden pöydän kätköistä löysin Siirille ihanan pussukan, Siirin tuleville aarteille. Koska nykyisin aivotoimintani on täysin nollassa, tajusin vasta kotona pussukan ison S kirjaimen, S niinkuin Siiri. Olin katsellut vain kankaan kauniita värejä. Tämä sama tapahtui Siirin ristiäisissä. Olin ostanut tarjottavaksi ässä pipareita. S niinkuin Siiri. Tajusin senkin, vasta kun asettelin pipareita tarjoilupöytään.


Sunnuntain suklaamuffinssit tekivät kauppansa. Päällä hieman valkosuklaata koristeena.
Amerikkalaiset suklaamuffinssit (ohje Fazer):

100g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g tummaa suklaata
(koristeluun tummaa/valkoista suklaata)

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Lisää rasvaseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon. Jaa taikina leivontavuokiin ja paista 200 asteessa 20-25 min. Jäähdytä ja koristele sulatetulla suklaalla.


Ei kommentteja: